pH-Badsoda
5 dl motsvarar 5 st bad.
Fem stycken basiska avsyrande medicinska bad. Innehåller 92% kristallsoda – NaCO3 samt 8% basisk kalcium/-magnesiumkarbonat – CaMgCO3 + CaCO3.
Bada i ca tio minuter, blanda sedan i en deciliter av badsaltet. Ligg då i ytterligare drygt fyra minuter, kliv sedan upp och duscha av kroppen och håret. Utifrån-avsyrad och klar! Avsyra även inifrån med ”pH-KALK”!
Avsyrande/basgörande bad i ”pH-BADsoda” i livsmedelskvalitet.
Gör så här:
Tag en dryg msk pH-BADsoda till varje fot-/handbad. Rör ut i varmt vatten. Tag en dl pH-BADsoda till varje karbad – helst klorfritt vatten. Använd gärna duschrenare. Använd så varmt vatten du tål, dock max 39 grader (för att slippa blodtrycksfall). Bada i ca 20 minuter, lägg i sodan i de sista fem (5) minuterna.
Gå ur, duscha. Vid terapi, bada i sodan ungefär var 7:e dag. Annars en gång per kvartal. Hudborsta och massera hela kroppen under vattnet under badets gång speciellt händer och fötter. Tryckmassera lätt buken/tarmsystemet för ”tarmmotionering – tarmjogging”. Har Du skrovlig hud, lägg i 2 dl grönsåpa i början av badet.
När man sänker ner delar av kroppen i ett basiskt pH-sodabad dras kroppens syraöverskott ut till badvattnet. Detta beroende på att badvattnet gjorts mer basiskt än själva kroppen, det blir en osmotisk reaktion eller så kallad diffusion, alltså en utjämning mellan två olika vätskor på var sin sida om ett membran, i detta fall huden. På detta vis görs kroppens vätskor mer basiska (mindre sura) – pH´t höjs.
All värk, ödem, kramper och stelhet, m m, är syraöverskott. För att skydda sig mot fetma/fettsyra så samlar kroppen också vatten – vattenutspädd syra. Bra exempel är mjölksyravärk vid t.ex. träning eller urinsyra- eller fosforsyravärk vid t.ex. gikt samt kväveöverdos i flera år via överätning av proteiner – överätning av ostar, grisar, nöt, komjölk (soppa) i för kroppen våldsamma mängder.
Det som också syrar ner oss är svavelluft, rökinsugning till lungorna, missnöje, snask, kommersiellt te, kakao, kaffe, coladrycker, yttre och inre stress, öl, vin, sprit, för mycket kväve (N) i luften, vitgjorda (vitalämnesbestulna) produkter (speciellt socker och salt), de flesta bröd, syrefattigt vatten, syrefattig luft, syrefattig mat (t ex kokt), E 220 (”godkänt” svaveldioxid) osv i oändlighet. Den som säger sig vara fullt frisk är egentligen bara dåligt undersökt.
Så gott som alla västerlänningar är försurade. En kropp som är försurad, t ex människo- el. hund- dito, blir mycket värk- och stelbenägen samt ges mängder av åkommor såsom karies, benskörhet (”skelett- karies”), allergier, ödem, retlighet, ilska, åderförfettning, artrit, benskörhet, reumatism, galvanism, gikt, myalgi, mensvärk, försämrat immunförsvar, trötthet, lågt allmäntillstånd, grå ögonvitor, m.m.
Det är alltså inte bara försurning i munhålan som ger åkommor utan även försurning inne i kroppen fördärvar organens miljö! Miljömediciner skulle alltså vara mer på sin plats än symptommediciner… Ett exempel på detta runt omkring oss skulle vara att man gör i ordning miljön runt en sjö istället för att bearbeta själva sjön. Den som kalkar (avsyrar allt), skulle också kalka den som är mest försurad, sig själv. Det är ju alltid sig själv man ser, ”såsom i en spegel”.
Tips för att hålla sig basisk och upprätthålla ett bra pH-värde: Ät syra/basbalanserat – helst biologiskt odlad mat, samt matkomplement för att säkra pHt såsom pH-KALK. Som underhållsdos, tag en rågad tsk/dag eller mer, VARJE dag – syra/bas är snabba energier.
Innehåll:
92 % kristallsoda/Na2CO3 och 8 % CaMgCO3