Ginesis Naturprodukter – Ingredienser

 

Ingredienserna i alla Ginesis Schampo och Balsam blev

1996 (OU-Orthodox Union-Kosher certification). Det är ytterligare en garanti för att de inte innehåller syntetiska kemikalier, att de är äkta. Ginesis Schampo och balsam är de enda produkterna på marknaden som fått detta certifikat.

Ingredienser – Förklaring

Citronsyra – (citrusämnen), fuktighetsupptagande, desinfekterande, sammandragande. Rengöringsmedel, reglerar pH värdet i produkten.

Cocamide – en renande olja som utvinns ur kokosnötter, och som hjälper till att tvätta bort smuts och överflödigt fett, utan att lösa upp hårets naturliga och skyddande oljeskikt.

Cocamidopropyl – utvinns från kokosnötter och har egenskaper som motverkar irritation i hårbotten.

Filtrerat klorfritt vatten – inte bara rent utan helt fritt från skadligt klor.

Fänkålsextrakt – taget direkt från gröna och gula växter, är en vitaminrik produkt som också har lenande och lugnande egenskaper, perfekta för vården av känslig hud och hårbotten.

Grönmyntaolja – används i många varianter, men Ginesis använder enbart den renaste sorten av högsta kvalitet. Verkar lugnande på hud och hårbotten.

Guar Hudroxypropyltrimonium Chloide – guarmjöl, fungerar som förtjockningsmedel med anjonaktiva tensider (de flesta) i schampo och tar bort den statiska elektriciteten som tensidernas negativa laddning skapar.

Humleextrakt – innehåller phytohormoner (hormonliknande ämnen i växter) som har en uppmjukande och livgivande effekt genom ökad blodcirkulation.

Kamomillextrakt – har en lugnande verkan på huden. För känslig och lättiriterad hy och till baby.

Lanolin – ullfett (med vatten) är likt den mänskliga hudens fett och absorberas lätt. Skyddande, mjukgörande och effektivt fuktbevarande. Antistatisk effekt t ex i balsam (mikroskopisk mängd). Ej att förväxla med lanolin utan vatten som kan irritera huden.

Mintbalsam/Melissextrakt och Mistelextrakt – en unik sammansättning som anses ha antiseptiska egenskaper på luftburna bakterier. Den har också en positiv effekt på onormalt fet hud, och används i Tyskland för akneproblem.

Morotsextrakt – Bra för eksemhud och torr hud. Innehåller Betakaroten (provitamin A). Används också som färgämne.

Naturligt glycerin – som utvinns från växter (till skillnad från syntetiskt glycerin som idag anses utgöra en cancerrisk). Naturligt glycerin bleker inte hårfärgen, vilket kan vara fallet med syntetiskt glycerin.

Pepparmintolja – (Menthol) starkt antiseptiska egenskaper. Vidgar blodkärlen vilket ger en omedelbar känsla av kyla och därefter bedövning – behagligt på insektsbett och klåda, eksem.

Röllekaextrakt – ett växtderivat som anses ha antiinflammatoriska egenskaper och som rekommenderas för känslig hud. I orientaliska länder används det flitigt i uppfriskande och stärkande bad.

Rosmarinextrakt – används som antioxidant/konserveringsmedel i allt som innehåller mycket fett – vegetabilisk olja, fett och fettlösliga ämnen, feta preparat som t.ex. hudolja, salva och örtolja.

Talltjärolja – används vid mjäll, eksem och irriterad hårbotten.