Nyponpulver 500g (PH-Balans)
Nyponmjöl från HELA nyponet med kärnor, frukt-kött och skal.
Helnyponet är en av de mest C-vitaminrika källor som man hitintills har hittat och dessutom i naturlig/okonstlad form. Nyponet har ca 60 ggr mer C-vitamin än citrusfrukter! Det enda som kan jämföra sig ang. C-vit. är spansk peppar.
Nypon innehåller ca 40 ämnen bl. a bioflavonoider (för C-vit. mm), lignaner, antioxidanter, aminosyror, glukos, ”gopo”, biopektin, Omega-3 syror, betakaroten, koppar, kalcium, kalium, magnesium, sulfat, zink, järn, kisel, litium, bor, svavel, fluor, vit. K, E, B6 m.m.
Nyponmjöl från HELA nyponet med kärnor, fruktkött och skal. Allt som odlas förlorar sin breda medicinska verkan. pH-balans nypon är vilda/oförvanskade! Strö på filmjölken eller blanda i brödbaket!
Nyponen torkas i rumstemperatur för att bevara vital-ämnena så gott det går. Vid stark fuktighet, upphettas kort i sällsynta fall ett mindre parti i det stora partiet – till kanske 40 grader celcius eller något mer. Bättre än så går säkerligen inte att finna – såvida man inte gör detta tidsödande plock-/tork- och pulvriseringsarbete själv.
Innan människan matade in mängder av salt i sin kropp förvarades C-vitamin i extracellularvätskan.
Ytterligare uppgifter om helnypon:
- Enkelomättade fettsyror 15-18 %
- Omega 9: Oljesyra 13-19 %
- Fleromättade fettsyror 78-80 %
- Omega 6: Linolsyra 48 %
- Omega 3: Linolensyra 25-35 % (Ca 10% fett i nypon.)
Näringsinnehåll per portion | % DRI | |
Energi | 1160 kJ | – |
Protein | 4,82 gram | – |
Kolhydrat | 33,9 gram | – |
Fett | 3,8 gram | – |
Salt | 0,0072 gram | – |
Ingredienser: 100 % torkade blåbär